Particulier

U wilt zo weinig mogelijk belasting betalen en geen boetes of naheffingen krijgen. Het is daarom erg belangrijk dat uw aangifte zorgvuldig en deskundig ingevuld wordt.

Klik op onderstaande link voor de checklist aangifte inkomstenbelasting 2016:

Checklist ib 2016

 

M&M004

Matthijsse & Matthijsse Accountants en Adviseurs is op de hoogte van de laatste fiscale actualiteiten en past deze zo voordelig voor u toe. Kennis en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Belasting en aangifte

Wij kunnen u met alle belastingzaken assisteren. Wij houden ons dagelijks bezig met advieswerkzaamheden en  belastingaangiften, en volgen doorlopend opleidingen en cursussen om onze kennis verder te optimaliseren en up to date te houden.

Voorlopige teruggaaf

Heeft u aftrekposten, bijvoorbeeld vanwege hypotheekrente in verband met de eigen woning, dan heeft u recht op belastingteruggaaf. Of moet u veel belasting achteraf betalen, terwijl u liever een maandelijks bedrag betaalt?

Wilt u niet wachten tot de belastingaangifte is opgesteld en dat u dan pas het geld terug ontvangt of moet bijbetalen, dan kunt u een voorlopige teruggaaf  of voorlopige aanslag aanvragen. U krijgt meteen maandelijks een belastingteruggaaf. Voor aanvraag van- of hulp met uw voorlopige teruggaaf bent u bij ons aan het goede adres.

Uiteraard kunnen wij u ook helpen met het opstellen van toeslagberekeningen, en het aanvragen van de toeslagen.

Aangifte inkomstenbelasting

Ieder jaar dient uw belastingaangifte binnen de gestelde termijn bij de belastingdienst binnen te zijn. In deze aangifte wilt u natuurlijk zo goed mogelijk gebruik maken van alle aftrekposten. Wij zorgen ervoor dat dit gebeurt.

Wilt u later in het jaar aangifte doen? Dan vragen wij automatisch uitstel voor u aan. U hoeft hiervoor niets te doen.

Aangifte erfbelasting

Wanneer u (onverwacht) te maken krijgt met het overlijden van een naaste kan het zijn dat u ongewenst te maken krijgt met het complexe erfbelasting en de daarmee gepaard gaande regelgeving en belasting. Om de erfenis in goede banen te leiden kunt u met ons contact opnemen. Ook kunnen wij voor u een financieel plan opstellen.

Middelingsverzoek

Inkomstenbelasting voldoet u in Nederland naar rato van hetgeen u verdient. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger het belastingtarief. Wanneer u een sterk wisselend inkomen heeft kan het zijn dat u het ene jaar relatief veel belasting moet betalen en het andere jaar weinig. Wellicht komt u in aanmerking voor middeling waardoor de jaren waarin u veel verdiende kunnen worden gemiddeld met jaren waarin u minder verdiende. Vaak betaalt u daardoor minder belasting. Wanneer wij uw aangifte inkomstenbelasting verzorgen, berekenen wij ook standaard of u in aanmerking komt voor middeling.

Aangifte schenkbelasting

Wanneer u een schenking heeft ontvangen dan dient u over de schenking belasting te voldoen. Echter er gelden vrijstellingen en bijzondere bepalingen waardoor u mogelijk minder of geen belasting betaalt. Het is dus van groot belang dat de aangifte schenkbelasting juist wordt opgesteld. Wij informeren u graag uitgebreid en helpen u graag om de schenking – ook voor de fiscus – in goede banen te leiden.

Accountants & Adviseurs